Najnovšie vážne dopravné nehody v Prešovskom kraji

05.08.2005 Celý región

Prešovský policajný vyšetrovateľ začal dnes trestné stíhanie vo veci, pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti a trestný čin neposkytnutia pomoc...
Prešovský policajný vyšetrovateľ začal dnes trestné stíhanie vo veci, pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti a trestný čin neposkytnutia pomoci . Skutok sa stal dnes o 00.30 h na ceste I. triedy v meste Lipany, okr. Sabinov.

Na križovatke 4 ulíc došlo k dopravnej nehode tak, že doposiaľ neznámy páchateľ s doposiaľ nezisteným motorovým vozidlom zrazil a následne prešiel na ceste ležiaceho 28-ročného muža z Lipian. Nezodpovedný vodič z miesta nehody ušiel. Zranený muž na mieste podľahol zraneniam.

Prešovskí dopravní policajti vyšetrujú dopravnú nehodu so smrteľným následkom, ktorá sa stala včera okolo 21.10 h na ceste I. triedy na železničnom priecestí v obci Drienovská Nová Ves, okr. Prešov.
38-ročný vodič Škody 105L pochádzajúci z obce Súľou-Hradná, okr. Žilina v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla s týmto prešiel na železničné priecestie, ktoré bolo už uzavreté závorami a v tom čase prechádzajúci vlak od Košíc do Prešova zachytil zadnú časť auta. Auto tlačil pred sebou asi 100 metrov. Vodič auta aj jeho dvaja spolujazdci utrpeli ľahké zranenia, ale 36-ročná spolujazdkyňa na následky zranení v Prešovskej nemocnici dnes ráno podľahla.
Dopravnú nehodu zavinil vodič auta porušením príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. U vodiča auta polícia nariadila odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu.
Na aute a rušni je celková škoda vo výške 40 000, - Sk.

Vranovskí policajti dolapili zlodejov:
Vranovskí policajti objasnili krádež vlámaním pri ktorej boli okradnutí 17 poľskí turisti. Ku skutku došlo 27.7.2005, kedy vo večerných hodinách sa vtedy neznámy páchateľ vlámal do budovy gymnázia vo Vranove n/Topľou. V škole boli v tom čase ubytovaní 17 členovia turistického zájazdu, štátni príslušníci Poľskej republiky. Ako páchatelia boli vranovskými policajtmi vypátraní dvaja maloletí (13 a 14 rokov) a jeden mladistvý (16 rokov), všetci z Vranova nad Topľou. Turistom odcudzili mobilné telefóny, fotoaparáty, finančnú hotovosť a rôzne iné veci v celkovej hodnote 60 480. - Sk. Maloletí páchatelia pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovední, trestné stíhanie bude voči nim zastavené.

Prvá streda v mesiaci:
Občania v Prešovskom kraji mali po mesiaci opäť v prvú stredu v mesiaci možnosť stretnúť sa s okresnými policajnými riaditeľmi či krajským riaditeľom a porozprávať sa s nimi o svojich návrhoch, námietkach, pripomienkach či sťažnostiach. Túto možnosť majú občania už tretí rok každú prvú stredu v mesiaci v rámci projektu Prívetivé policajné prostredie.
O takéto stretnutie mali počas stredy tento mesiac záujem traja občania na OR PZ v Humennom a jeden občan na OR PZ v Bardejove. Všetci prišli žiadať o radu pri súkromných problémoch a bola im poskytnutá právna rada.

Prehľad o dopravných nehodách za deň 4.8.2005:
Počas včerajšieho dňa došlo na cestách Prešovského kraja k 35 dopravným nehodám, pri ktorých 6 ľudia zahynuli. Jedna osoba sa zranila ťažko, šesť osôb ľahko a celková hmotná škoda bola vyčíslená na 3 551 000. - Sk. Najviac dopravných nehôd sa stalo v policajných okresoch Poprad a Bardejov – 10.
 

Vyberte región

mark